Bierwieleren is een gewoon nieuw woord. Het betekent: fietsen naar Brabants bier. We hadden het dus ook bierfietsen kunnen noemen, maar een bierfiets is iets anders, niks voor ons.

Brabant telt 171 bierbrouwerijen. Ik geloof dat er iedere dag eentje bijkomt. Iedere brouwerij maakt gemiddeld toch wel vijf verschillende soorten bier, dus dat zijn minstens 855 verschillende soorten bier. Weet jij ze allemaal te vinden?

Hoe leuk is het om door Brabant te wieleren op zoek naar een speciaal soort bier, op zoek naar zo'n kleine bierbrouwerij, een biercafé of zo'n bierspeciaalwinkel.

Dat gaan we doen! We ontwikkelen een serie fietsroutes langs Brabantse bieren. Maar voor die er zijn moet je helaas zelf nog je route uitstippelen. We geven je wel iedere week tips.


TRAPPISTENBIER IN ZUNDERT

Fiets eens naar Zundert, want sinds 2013 wordt er weer bier gebrouwen in de Abdij Maria Toevlucht in (Klein) Zundert. Nederland werd op die manier een echte Trappistenbrouwerij rijker. De brouwerij kreeg de naam brouwerij de Kievit, naar de vroegere kloosterboerderij. Het bier heet ZUNDERT.


MERRY GO ROUND, 

BIER OM MEE DOOR TE KUNNEN FIETSEN

Stadsbrouwerij 013 heeft een alcoholarm speciaalbiertje ontwikkeld, samen met Stadsbrouwerij Eindhoven. Het is een New England IPA  met de naam "Merry Go Round". Je kunt er mee door blijven fietsen want het alcoholpercentage is maar 0,4 procent. Een fris biertje met citrusachtige smaken, dus een lekker dorstlessertje. We zullen hem snel gaan proeven. Wil je er nu naar toe fietsen? We hebben een mooie route vanuit Breda of vanuit Eindhoven. Als je al in Tilburg bent kun je het vast zelf wel vinden.

Klik hier voor de agenda met activiteiten