TRAPPISTENBIER IN ZUNDERT

Fiets eens naar Zundert, want sinds 2013 wordt er weer bier gebrouwen in de Abdij Maria Toevlucht in (Klein) Zundert. Nederland werd op die manier een echte Trappistenbrouwerij rijker. De brouwerij kreeg de naam brouwerij de Kievit, naar de vroegere kloosterboerderij. Het bier heet ZUNDERT. In 2013 werd ZUNDERT 8 geintroduceerd, vijf jaar later kwam er ZUNDERT 10 bij. Helaas is de brouwerij niet te bezichtigen. Er is wel een kloosterwinkel (open van dinsdag - zaterdag van 14.15 - 16.45 uur, maar daar worden alleen cadeaverpakkingen van het bier verkocht, dat is niet zo handig op de fiets. Je kunt er wel een speciaal ZUNDERT bierglas kopen.Bierproeven gaat ook niet, maar daarvoor is een mooi alternatief: Herberg "in de Anker" 

(adres Abdij Maria Toevlucht, Rucphenseweg 38 Klein Zundert)

HERBERG 'IN DEN ANKER' 

Op een flinke steenworp afstand van de Abdij Maria Toevlugt is de oude herberg "in den Anker". Hier kun je op z'n ouderwets genieten van het  trappistenbier uit de abdij. De boerderijherberg bestaat al sinds 1635 en werd gebouwd in opdracht van Peter van Bernagien. Hij noemde het huis "Het Anker" en dat is niet zo vreemd, want van Bernagien was eigenaar van brouwerij "Het Anker".

Als je nu de herberg binnenstapt waan je je in het verleden. De gelagkamer is vanouds hetzelfde gebleven. Zoiets vind je nergens meer.

(adres: Rucphenseweg 35, Zundert. Open vanaf 10.00 uur, op vrijdag gesloten)