Op 10 november 1963 plofte opeens deze brief op de deurmat. Ik had de moed al opgegeven. Acht maanden eerder, in februari, had ik een brief gestuurd met het verzoek om toestemming te krijgen om een Nederlandse Beatles fanclub te beginnen. Nu kreeg ik opeens onverwacht nog antwoord: het mocht!

Ik stuurde mijn aanvraag naar Engeland op een moment dat er zelfs nog geen enkele  plaat van the Beatles in Nederland was uitgekomen. Inmiddels waren ze een wereldsucces, hun tweede plaat was op de eerste plaats van de hitparade gekomen en was nu ook in Nederland uitgebracht.

Een week later kwam er nog een brief, een handgeschreven brief van the Beatles, door hen alle vier ondertekend, als welkom aan de Nederlandse fans. Deze brief hebben we meteen in een flinke oplage laten drukken om ook werkelijk als welkomstbrief aan de fanclub leden te kunnen opsturen. We waren er natuurlijk meteen klaar voor om de fanclub te starten, want het fanclubblad had ik al: HITPARADE.
Een maand later kwam er al weer post uit Engeland: een pakketje met daarin het eerste Beatles kerstplaatje. Een dun plastic plaatje met daarop the Beatles die hun fans bedanken en wat kerstliedjes zingen, sterk overgoten met de leuke speciale Beatles-humor. 

Het plaatje was een geschenk aan de leden van de Engelse fanclub, en ik kreeg er ook een. Een gouden kans. Ik nam contact op met Radio Veronica, Cees van Zijtveld was meteen enthousiast, hij wilde dat speciale kerstplaatje wel op Veronica laten horen en dan meteen een interview over de de fanclub hebben in zijn "Seven o'Clock" show. Gratis radioreclame dus! En zo kwamen na die uitzending de eerste honderd leden binnen en wist iedereen bij Radio Veronica van het bestaan van de Nederlandse Beatles fanclub af. We maakten Cees van Zijtveld ere-lid van de fanclub en de band met Radio Veronica bleef tot het einde van Radio Veronica heel hecht bestaan.

Het blad HITPARADE was nu precies een jaar oud. De Engelse muziek was opeens "booming" en mede dankzij de toestemming van the Beatles voor hun fanclub ging de oplage fors omhoog en ging HITPARADE extra aandacht besteden aan Engelse muziek. En dan: komen the Beatles naar Nederland.
En daar kun je tegenwoordig een boek over schrijven.