FURORE nummer 3, beter bekend als het WENENNUMMER, is de eerste uitgave van FURORE die door uitgeverij DRUKWERK werd uitgegeven.

Daar hoorde natuurlijk een bijzondere presentatie bij: een WENEN feest in alle zalen van UITGEVERIJ DRUKWERK voor pers en intimi.

De Weense wijn vloeide zo rijkelijk dat we zelfs nu, 40 jaar later, ons erg weinig van het feest kunnen herinneren. Wel weten we dat Aart Clerkx de etalage van de winkel rijkelijk versierde met stroken  rood, wit en zwart crêpe-papier, de Oostenrijkse kleuren. Een oude koffer-grammofoon draaide tijdens het feest de 78-toeren versie van het "Harry Lime" theme en Weense walsen, er was Sachertorte, zoutjes en engels drop. De rest zijn we vergeten.

Was U erbij? stuur ons uw herinneringen

Terug gevonden:

Evert Geradts blijkt in Little Leny 11 (het informatieblad voor Tante Leny tekenaars, een heel verslag van het Wenenfeest te hebben geschreven en inmiddels staan er ook foto's bij die opeens zijn opgedoken.

U vraagt zich misschien af, waarom Engels drop op een Wenen feest?

Niets werd aan het toeval overgelaten. Dat Engels drop had alles te maken met het stripverhaal van Aart Clerkx dat in dit nummer werd opgenomen en waarin Engels drop, naast prins Bernhard en Donald Duck,  een belangrijke bijrol speelt. Aart Clerkx ontwierp ook de speciale WENEN POSTER die als zeefdruk op A2 formaat naar de boekhandels werd gezonden als promotie voor het Furore Wenen nummer.


FURORE 3 verscheen een maandje eerder dan de cover doet vermoeden. De cover werd op verzoek van de uitgever gedrukt in drie kleuren in plaats van vier, waarbij Piet Schreuders handig gebruik maakte van het feit dat geel en magenta samen rood oplevert. Ook in dit nummer hadden "een keur van belangrijke schrijvers, journalisten, artiesten en fotografen" hun werk gratis afgestaan "om de glamour en fascinatie van hun kunnen gestalte te geven en om de lezers te amuseren en te interesseren".  

Na het WENENNUMMER kwam FURORE 4