TANTE LENY PRESENTEERT
heeft in 1975 een opvallende tentoonstelling in het Rotterdamse Lijnbaan- centrum, inclusief een prachtige kleuren-editie van het blad. Eindelijk erkenning! Maar na afloop van de tentoonstelling vragen de tekenaars zich af.... wat nu?

 

Het eerste nummer van Tante Leny Presenteert verscheen in februari 1971 op initiatief van Evert Geradts, die in samenwerking met Willem de Ridder alle tekenaars die in Aloha gepubliceerd hadden aanschreef om mee te doen aan een eigen underground stripblad. Het blad verschijnt onregelmatig, op klein formaat en helemaal in eigen beheer. Eind 1975 wordt in het Lijnbaancentrum in Rotterdam een grote tentoonstelling aan het blad gewijd. Ter gelegenheid van die tentoonstelling verschijnt nummer 20 van Tante Leny presenteert op groot A4 formaat en in kleur. Opeens is het blad geen undergroundblad meer, maar bijna een glossy stripblad. Na de tentoonstelling vragen Evert en Leny zich dan ook af: wat nu? Terug naar het eenvoudige kleine undergroundformaat kan bijna niet meer, en om nu opeens een groter serieus tijdschrift te beginnen is ook niet iets waar ze op zitten te wachten. Ze zijn dan ook meteen geïnteresseerd als ze van Piet Schreuders horen dat hij zijn tijdschrift heeft ondergebracht bij de pas beginnende uitgeverij DRUKWERK. Dat willen ze ook wel. Aldus geschiedt, na wat onderhandelingen en een akkoord van Joost Swarte tijdens een Italiaans etentje (zijn blad Modern Papier is gefuseerd met Tante Leny) wordt de deal gesloten. Uitgeverij DRUKWERK zal vanaf nummer 21 het blad Tante Leny Presenteert uitgeven, op groot formaat, maar wel gewoon in zwart/wit. De kleuren-editie van de tentoonstelling blijft een eenmalige "glossy"

DEMONSTRATIEF verscheurt Tante Leny op de cover van Tante Leny 21 het "miljoenen-contract" van de VNU. "Hadden ze er maar geen mijne heren boven moeten zetten". Terwijl Evert Geradts op de achtergrond misschien nog even twijfelt heeft Leny definitief gekozen voor DRUKWERK.

In Tante Leny 21 debuteren meteen een paar nieuwe tekenaars. Het blad bevat onder andere een uitknipboekje met een 8-pager van Jan Pieter Kuil, het TLP debuut van Aloys Oosterwijk en Arno van Dijk plus het Nederlandse debuut van Kamagurka, deze laatste op aanprijzen van zijn landgenoot Ever Meulen. "Een dynamisch blad", schrijft Leny.

Het drukken van het blad gebeurt bij drukkerij "de Witte"in Eindhoven, omdat daar  ook nummer 20 gedrukt werd. 

De boekhandels krijgen een speciale aankondiging van  'TANTE LENY' . Het blad wordt vanaf nu uitgegeven door uitgeverij DRUKWERK, dus geen distributie via Daley News maar via Drukwerk en levering met recht van retour via de Vervoerscentrale van het Centraal Boekhuis. De oplage gaat omhoog van 1750 exemplaren naar 4000 exemplaren, het kleine A5 formaat wordt definitief ingeruild voor A4. Al die vernieuwingen zorgen voor méér verkooppunten en méér verkoop.

De frequentie blijft echter onregelmatig. Er verschijnen na dit nummer nog vier nummers bij uitgeverij DRUKWERK. Het laatste nummer verschijnt in juni 1978, ruim twee jaar na nummer 21.
In september 1977 krijgen de Tante Leny tekenaars de STRIPSCHAPSPRIJS