De verkoop van LP's en songboeken via de fanclub werd zo succesvol dat er een soort postorderbedrijf ontstond. Zo kregen we het plan om een écht postorderbedrijf op poten te zetten. SCROUNCH POSTORDERS.

Het is het begin van de zeventiger jaren. In de grote steden waren winkels ontstaan waar je goedkope LP's kon kopen, en daarnaast songboeken, underground comix en allerlei alternatieve lectuur, maar in het grootste deel van Nederland was dat helemaal niet verkrijgbaar. De leden van de Beatles fanclub waren natuurlijk een prima doelgroep, maar er zou een groter publiek mogelijk zijn. Daarom maakten we in juni 1972 de eerste SCROUNCH postorder-catalogus. Oplage 15.000 exemplaren, met bijbehorende enveloppe, voor toezending aan de leden van de Beatles fanclub en .... om uit te delen op popconcerten. Het was een volkomen nieuw idee en meteen een  enorm succes.

Onze flat in Zaandam was niet alleen het kantoor van SCROUNCH postorders, maar ook het magazijn en de verzendafdeling. In korte tijd lag de flat vol met voorraad. LP's, boeken, strips en affiesjes lagen overal in de kamer en de slaapkamers. Dat was onhoudbaar. Er moest een magazijn komen, en de gedachte was: waarom huren we geen winkel als magazijn. Als je dan toch je voorraad ergens moet opslaan, maak daar dan meteen een winkel van. Die winkel kwam er: januari 1973 in de Daniël Stalpertstraat kin  Amsterdam. Om de winkel aan te kondigen werd een TIJDSCHRIFT gemaakt en huis aan huis in de buurt bezorgd "Er is zojuist een nieuwe winkel in Amsterdam bijgekomen. Een winkel vol met maatschappij-kritiek, strips en pop. Progressief en toch vooruitstrevend". 

Hoewel het postorderbedrijf direct bij de start succesvol was kon dat van de winkel niet gezegd worden. Hulde aan Edith Cremers die het een jaar volhield de winkel op provisiebasis te runnen. Het leverde haar niet veel op en we zochten naar een alternatief: een winkel met woonhuis om zelf te wonen en tegelijkertijd als winkel en magazijnruimte kon dienen. Die vonden we: het werd: STRIPWINKEL DRUKWERK op het adres Mauritskade 113.