Kort na de uitgeef-overeenkomst met uitgeverij DRUKWERK verscheen, in april 1976, Inkt nummer 6. De inhoud lag al klaar, het was eigenlijk het kerstnummer, maar dat kon niet gedrukt worden wegens gebrek aan financiën en de lay-out was op A5-formaat gemaakt en moest derhalve helemaal omgebouwd worden.

Ondanks de mogelijkheden om met een nieuwe uitgever het blad op te stoten in de vaart der volkeren, gebeurde dat niet.  Inkt nummer 7 verscheen pas dertien maanden later. Een nummer 8 kwam er niet meer. Laten we maar zeggen dat Inkt daarna geruisloos werd opgenomen in de nieuwe uitgave TALENT.

INKT nummer 6 kreeg een prachtige vierkleurencover met een afbeelding van Joost Swarte. Het blad besteedde uitgebreid aandacht aan artiesten als Winsor McCay, Jay Kinney, Albert Hurter, Calvo en Harry Buckinx. Voorwaar een baan-brekende keuze van tekenaars die de volle aandacht zeker verdienen maar die tot nu toe niet kregen. Samen met een keur aan andere artikelen en een Donald Duck-kerstverhaal uit 1943 van Carl Barks een uitgave die absoluut gezien mag worden.

INKT nummer 7.  Alweer moet de redactie zich verontschuldigden: “Hi, dit is Ubbo van der Veen. Ik wilde u allemaal vanuit de grond van mijn hart bedanken voor de ongelooflijke trouw waarmee u aan ons is blijven denken al die maanden dat we aan dit nummer hebben gewerkt.”
Het blad is tien maanden te laat, heeft een cover met tekeningen van Aart Clerkx, een lay-out van Piet Schreuders en presenteert zich als een "Basil Wolverton special", waarmee het blad zijn eigenzinnigheid bewijst.

Terug naar de beginpagina van UITGEVERIJ DRUKWERK