Jos Stikvoort begon reeds eind van de jaren zestig met het samenstellen en uitgeven van zijn POPZAMELWERK. Een gestencild boekwerk op A4 formaat met een overzicht van alle verschenen Pop-LP's inclusief de songs die op de LP staan en de catalogus nummers. Er verscheen een aanvulling en toen er in 1972 weer een aanvulling moest verschijnen, die alleen maar interessant was als het inmiddels uitverkochte eerste deel herdrukt zou worden, kwam hij in contact met ons postorderbedrijf Scrounch.
We besloten tot samenwerking in wat in onze ogen toentertijd een mega-project was: Een catalogus met alle LP's van 1963 - 1972, in totaal informatie over 3500 LP's, in een boek van maar liefst 298 pagina's. Niet gestencild, maar gedrukt in offset, op de persen van Rob Stolk, die echter alleen op A4 formaat kon drukken. Drukpersen op groter formaat waren in die tijd nog onbetaalbaar voor "de gewone man"  

Zo kregen we dus 149 tweezijdig bedrukte velletjes, die we op grote tafels uitlegden en dan stuk voor stuk handmatig "verzamelden" tot een boek.

Van Rob Stolk en Loe van Nimwegen hadden we geleerd hoe je die boeken kon lijmen tussen een zelfgemaakte lijmpers, daarna moesten de omslagen er omheen gelijmd worden en het boek vervolgens "schoongesneden".

Een heidens karwei bij een oplage van 3500 stuks. Iedereen die we kenden werd ingeschakeld om te helpen, inclusief Jos Stikvoort. Dat is pas een boek uitgeven: van begin tot het eind handmatig binden.
Na twee weken werken raakte ik geblesseerd. Ik kon mijn pols niet meer bewegen. "Een roeierspols" stelde de dokter vast. Ik had nog nooit geroeid, maar wist dat het in mijn geval een "boekbinderspols" was.