MISDRUK OMSLAG
MOOIE FONDSLIJST

Dankzij de misdrukken van het omslag van FURORE 4 konden we eenvoudig een opvallende fondslijst voor onze uitgeverij maken. Van een beetje mislukt maak je gewoon iets nieuws. Het DRUKWERK fonds was inmiddels behoorlijk uitgebreid.

Naast Furore waren dat inmiddels  de tijdschriften Tante Leny Presenteert, De Groene Omelet, Mug en Zifter, Beatles Playback, Inkt, alsmede het eerste stripalbum: Toon en Toos Brodeloos.

 

We schreven aan de boekhandel: Deze enveloppe met inhoud is onze vertegenwoordiger. Een andere vertegenwoordiger hebben we niet, wordt u dus ook niet door lastig gevallen. Maar het betekent wel dat u zelf wat initiatief moet ontwikkelen om onze uitgaven in huis te krijgen, want deze papieren vertegenwoordiger kan dat niet. 

Ten overvloede werd de fondslijst verzonden in een enveloppe waar onze vertegenwoordiger op stond (getekend door Franka van der Loo, precies het type vertegenwoordiger dat de boekhandel graag zag) en de winkels werden ook nog eens financieel in de watten gelegd.
Bij afname van 5 stuks per titel kregen ze 40% korting en recht van retour.  Om dat allemaal administratief in goede banen te leiden kochten we een handig uitschuifbaar en verrijdbaar archiefmappenkastje. Iedere winkel kreeg zijn eigen archiefmap met daarin alle gegevens, de nog openstaande bestellingen en de opgestuurde retourzendingen. 

Want inderdaad, computers (voor klein zakelijk gebruik) bestonden nog niet. Ook de facturering ging nog volledig handmatig.
Om deze handmatige,  door de retourzendingen ingewikkelde facturering, goed en efficiënt te laten verlopen maakte Piet Schreuders een doelmatig en overzichtelijk rekeningformulier.